Pages

nuff

Saturday, January 29, 2011

Teknik jual dadah ni negara kita dan amerikaa...

Malaysia.... guna DVD
AMPANG: Satu sindiket pengedaran dadah di daerah ini dikesan berselindung di sebalik penjualan cakera padat digital (DVD) dan video cakera padat (VCD) untuk mengedar dadah kepada penagih, sejak tiga bulan lalu.
Bagaimanapun, hasil maklumat orang awam, tujuh lelaki dipercayai ahli sindiket pengedaran dadah berkenaan ditahan dalam tiga siri tangkapan berasingan di sebuah pangsapuri di Pandan Jaya, Rabu lalu.
selanjutnya disini...

Amerikaa... guna Lastik..
PHOENIX – Penyeludup-penyeludup dadah di Mexico mempunyai lastik gergasi yang diperbuat daripada kayu untuk membaling dadah melepasi sempadan Amerika Syarikat (AS).
Pasukan Pengawal Kebangsaan AS yang mengendalikan sistem kamera kawalan jauh di Stesen Kawalan Sempadan Naco di negeri Arizona AS, menyatakan, mereka memerhatikan beberapa orang menggunakan sebuah mesin lastik untuk membaling beberapa pakej dipercayai ganja, melepasi sempadan pada minggu lalu.
Mereka kemudian menghubungi pasukan tentera Mexico yang melakukan satu serbuan ke lokasi tersebut yang menemui sebuah lastik gergasi setinggi 2.7 meter.
Seorang pegawai tentera berkata, lastik itu berupaya membaling ganja seberat dua kilogram sejauh beberapa ratus.
Sebanyak 15.87 kilogram ganja, sebuah kenderaan selain lastik gergasi itu dirampas askar-askar Mexico manakala para penyeludup itu berjaya melarikan diri. – Agensi
Kesimpulan...
Negara kita lebih maju dalam pengedaran dadah.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mga