Pages

nuff

Saturday, April 30, 2011

Kerana Taksub Mereka Membunuh.



Tetamu Perkhawinan Yang Bertopi

Seperti yang menjadi adab setiap kaum diatas muka bumi ini memperagakan pemakaian yang elegant dan berunsurkan kemewahan bila menghadiri sesuatu majlis. Perkara ini telah menjadi amalan kepada mereka2 terutama golongan elit dan berpangkat. Budaya ini telah lama menjadi tarikan diseluruh umat manusia dek kerana rupanya yang kemas dan chantek selain daripada memperagakan kemewahan diri..

Oleh itu, jom kita saksikan apa yang telah diperagakan semasa di hari perkhawinan Putera William dan Kate Middleton's :-

Ciuman Yang Tersembam



Ini merupakan suatu pengajaran kepada mereka yang bernafsu sejenis.. kalo ia si jambu anda boleh mencubanya.. tetapi kalo ia si pemukul jangan cuba2 sesekali anda menggila mencobanya.

Buah Tembikai Asli

Buah tembikai segar ni ditemui sebuah ladang tembikai di negara terbit matahari. Dilaporkan yang buah tembikai segar ni berusia lingkungan 20-an dan ia masih lagi mempunyai tangkal ditengahnya. Ia juga merupakan buah yang menjadi kegilaan kepada sejenis haiwan perosak yang berbatang. Kalau nak tahu lebih lanjut dijemput ke bawah.

Hehehehe..:-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Maap kalo anda terpegun dengannya.

Friday, April 29, 2011

Souvenirs Semperna Royal Wedding...

Raja Bersuami Isteri....., Rakyat Gumbira Berjual Beli...


replika cincin pertunangan diraja.
wine cap cium.
Dress Doll Diraja.
meinan.

Devil May Cry 3 yang Menghina Islam



KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan kaabah.
Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.


.

Thursday, April 28, 2011

Bruce Lee vs Ping Pong



Masyukkk....

Dunia Hiburan Hipokrit, Bob Lokman Nekad Bersara


PETALING JAYA: Pelawak Bob Lokman, 47, akhirnya membuat keputusan muktamad untuk bersara sebagai seorang pelakon selepas membuat keputusan untuk terlibat dengan aktiviti dakwah selain menjadi ahli PAS.
Bob atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman berkata, dia sudah tidak mempercayai dunia hiburan yang dianggapnya sebagai hipokrit selain terdapat unsur-unsur yang tidak baik di dalamnya.


"Saya membuat keputusan untuk bersara kerana mendapati selama berkecimpung dalam dunia seni, banyak perkara yang tidak elok berlaku dalam bidang itu.


"Lagipun saya merasakan sekarang tibalah masanya untuk saya beralih menjadi seorang pendakwah," katanya kepada mStar Online, di sini, Rabu.

Bob yang pernah popular dengan lirik ciptaannya, Issabella nyanyian kumpulan Search memberitahu, dia tidak menyesal dengan keputusan tersebut walaupun rezekinya sebagai pendakwah tidak semewah berbanding ketika dia menjadi artis dahulu.

Bagaimanapun Bob yang mempunyai masalah penyakit Pankreas itu reda dengan hal itu demi mendapatkan hidayah dan berkat di dunia dan akhirat nanti.
Tambahnya, sejak 19 Februari lalu, dia kini lebih selesa berdakwah dan sekurang-kurangnya memberi ceramah sebanyak tiga kali sehari.



"Sebelum meninggal dunia, lebih baik saya melakukan amal jariah sebanyak yang mungkin. Sekurang-kurangnya, saya tidak mati dalam keadaan yang leka dan melakukan perkara yang sia-sia.
"Sebenarnya industri hiburan kita boleh menjadi lebih elok jika kita ubah sistemnya kerana Islam membenarkan umatnya melakukan apa sahaja tetapi dengan syarat-syarat tertentu," tuturnya.

Kata Bob, sejak bergelar seorang pendakwah, dia jarang bertemu dengan rakan-rakan artisnya melainkan mereka yang mendengar ceramahnya atau bertemu dia di masjid antaranya ialah Cico, Abu Bakar Omar, Wahid Senario, Adam AF dan Ahmad Fedtri Yahya.

Wednesday, April 27, 2011

Bekas tapak rumah Rasullulah



Subhanallah, allhamdullilah aku bersyukur kerana diberi peluang oleh yang maha Esa untuk melihat peninggalan struktur rumah Rasullulah,

Nabi Muhammad penghulu kepada seluruh umat akhir zaman ini telah pun menunjukkan kebenaran yang telah diperintahkan oleh Allah S.W.T untuk disebarkan kepada seluruh kaum, Kebenaran ini juga dapat ditonjolkan dalam video ini dimana struktur rumah Rasullulah sememangnya sistematik dimana ia telah digunapakaikan pada masa kini, dimana kita dapat lihat ruang-ruang yang dibina bertujuan untuk keselesaan Baginda sekeluarga sendiri dan para tetamu dan tempat2 kemudahan untuk beribadat juga dibina dengan ringkas dan sempurna.

Oleh itu, kita sebagai umat yang digelarkan islam janganlah terlalu obses dengan struktur2 yang direka cipta oleh golongan kafir, kerana mereka berusaha menyesatkan minda2 sekalian kaum dengan seni2 yang direka oleh mereka menyebabkan kita lebih mementingkan keduniaan dan memperlekehkan akhirat.

Semut api yang kalis air


Semut Api juga diibaratkan sebagai rasaksa kecil, spesies invasif yang kita semua senang ditemui ini telah dibuang ke Brazil oleh para penjelajah disuatu ketika dizaman dahulu, tapi ternyata koloni semut api mempunyai beberapa sifat yang menakjubkan selain ia telah wujud beribu-ribu tahun yang lalu. Dalam satu koloni, mereka bercantum bersama, ia juga mirip kain, dan tahan air, benar-benar fleksibel, dan hampir tidak boleh dihancurkan. Seorang jurutera mekanik menjelaskan kumpulan-kumpulan ini sebagai berperilaku seperti jeli atau dodol.


Banyak kelebihan semut api ini dapat dilihat dengan kerjesama yang dihasilkan dalam satu-satu koloni mereka yang telah menjadi tumpuan para jurutera masa kini untuk menjadi panduan kepada perkembangan teknologi pada masa kini. Tetapi mengkaji ciptaan Agung Yang Maha Esa bukan mudah dan ia telah menyebabkan ramai pengkaji2 yang pening kepala dengan kelebihan yang ada pada semut ini.
Wallahualam....

Monday, April 25, 2011

Mike Tompkins sound of voice...



It's doesn't matter what song you sing it, the matter is how you sing the song.
.

Friday, April 22, 2011

1st place animation... Peristiwa dalam saat makhluk kecik..



Hahahahaha... yang last tu berakhir dalam masa 3 saat je...

Hingus keluar semasa buat liputan.... Sknnnnhhhh..

TORONTO - Seorang wartawan di Kanada, Saphia Khambalia merah padam apabila hingusnya meleleh dari hidungnya semasa dia membuat liputan di depan kamera dan disaksikan oleh penonton, lapor sebuah akhbar semalam.

Insiden yang memalukan itu berlaku baru-baru ini semasa wanita itu yang bekerja untuk stesen televisyen City TV News Toronto membuat laporan langsung di sebuah dewan di sini.
Ketika itu, dia membuat liputan mengenai kehadiran pelakon popular Hollywood, Charlie Sheen di bandar ini.
Semasa kali pertama hingusnya keluar, Khambalia, 23, menyapunya dengan menggunakan rambutnya tetapi sejurus kemudian, hingusnya masih lagi meleleh.

Bagi mengelakkan dirinya daripada terus malu, dia segera menamatkan laporannya apabila melihat hingusnya terus meleleh dan mengenai mikrofon yang dipegangnya. - Agensi

 

Halamak... leleh la pulak minah ni....

Thursday, April 21, 2011

Doa Shaikh Muhammad Al-Mohaisany... Amin-kannya jika anda beragama islam.



Segungguhnya.. doa2 para ulamak adalah antara doa yang diterima oleh ALLAH S.W.T....
perkongsian kepada mana2 blogger nak buat entry amatlah dialu-alukan..
.

Perbarisan Di Padang Masyar...

Didalam kehidupan didunia kita sering melihat perbarisan2 yang dilakukan oleh golongan tentera atau penguat kuasa. Tetepi tahukah anda sebagai seorang yang beragama islam bahawa perbarisan masih berlangsung di dunia selepas kehidupan iaitu di padang Masyar dunia penghisab amalan seluruh umat.

Pendedahan ini telah dilaksanakan oleh penghulu umat diakhir zaman iaitu Rasullulah s.a.w disuatu peristiwa ketika berbicara bersama sahabat Muaz bin Jabal r.a....

Suatu ketika, Muaz bin Jabal r. a menghadap Rasullullah s.a.w dan bertanya: "Wahai Rsullullah, tolong huraikan kepadaku mengenai firman Allah s. a. w: "Pada sangkakala ditiup, maka kamu sekalian datang berbaris-baris"
(Surah an-Naba':18)


Mendengar pertanyaan itu, baginda menangis hingga basah pakaiannya. Lalu Baginda menjawab:
"Wahai Muaz, engkau telah bertanyakan kepada aku, perkara yang amat besar, bahawa umatku akan digiring, dikumpulkan berbaris-baris menjadi 12 barisan, masing-masing dengan pembawaan mereka sendiri.... Maka dinyatakan apakah 12 barisan berkenanaan iaitu :-

BARISAN PERTAMA
Diiringi dari kubur dengan tidak bertangan dan berkaki. Keadaan mereka ini dijelaskan melalui satu seruan dari sisi Allah Yang Maha Pengasih: " Mereka itu adalah orang-orang yang ketika hidupnya menyakiti hati jirannya, maka in balasannya dan tempat kembali mereka adalah neraka..."

BARISAN KEDUA
Diiringi dari kubur berbentuk **** hutan. Datanglah suara dari sisi Allah yang maha pengasih: "Mereka itu adalah orang yang ketika hidupnya meringankan solat, maka inilah balasannya dan tempat kembalinya adalah neraka..."

BARISAN KETIGA
Mereka berbentuk keldai, sedangkan perut mereka penuh dengan ular dan kala jengking. "Meraka ini adalah orang yang enggan membayar zakat, maka inilah balasannya dan tempat kembali mereka adalah neraka.."


Wednesday, April 20, 2011

Kehidupan Touch Screen Masa Depan



Perghh... bersimpul siot urat otak melihat dan memikirkannya....

Harga Dinar Terkini....

Last sekali aku postkan entry pasa dinar ni pada 30 Mac lepas dan harganya disini hari 20 April dan kali ni aku nak tunjuk penigkatan harga emas yang ter kini iaitu :-


Emas merupakan satu nilai yang menguntungkan dalam dunia pelaburan walaupun harganya sentiasa berubah tetapi peningkatan nilainya lebih tinggi daripada nilai kejatuhannya.. Oleh itu, bersedialah kepada mereka yang berkemampuan kerana nilai kertas bakal dipurak-perandakan oleh askar2 DAJJAL..

Tuesday, April 19, 2011

Hot Girl with Ball...... (Hot Pic)

Kalo mat salleh yang baca tajuk ni mesti otak dia orang tengah porn-thinking...
Tapi ni memang pon ada unsur2 SX.. Cuma ia disertakan dengan bola sepak bukan bola kantung....




Kehebatan Polis Disebalik Purdah Di Iran...



Menutup aurat bukan penghalang kepada kaum wanita menjalankan tugas... Yang menghalang adalah SYAITAN...
.

Sweet song from K-ON - Hold on to your love



Lagu ni adalah daripada soundtrack anime Japon K-ON....

Friday, April 15, 2011

Rapper Melayu Muncul dengan Skandal....

Male version

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Female version


Gelek Kantoi....



Bad Romance... OOOOO.... punya la chatek dia gelek tp last2 Haaakkkk OMG..!

Bila si pemakai kopiah mengkarate batu..



Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa keatas segala ciptaannya...
Buktinya jelas ditujuk bahawa bukan manusia yang bertubuh sasa sahaja yang kuat.. malah Pak Cik yang berkain pelikat pon buleh kuat... Dengan gaya yang bersahaja dan bercangkung.. Pak Cik ni dengan selamber badak mengkarate batu bukit atau batu sungai dengan mudah..
sekian...
.

Design Pencakar langit terbaik 2011

Pendesigner pada masa kini sering berlumba-lumba menghasilkan satu rekabentuk bangunan yang seiring dengan teknologi yang bermesra alam... Jadi beberapa design yang telah dilakukan oleh pendesign telah merompak perhatian orang ramai dan ia telah ditabalkan sebagai pemenang kepada hasil seni yang dicurahkan oleh mereka..

First Place: A Ferris Wheel Greenhouse Made of Recycled Cars

Second Place: Flattened Tower

Third Place: The Hoover Dam, Reimagined

Aksi Kulum Timah Cair... Ganaz.



Wachhaaa... ini adalah video rakaman daripada Gunung Dabong, Korea Selatan.. dalam video ni disertakan beberapa aksi ganaz yang menggamankan minda...

Extreme Mexican Mountain Biking



Perghhh.. memang extreme betul mainan diorang ni.. sukan ni merupakan sukan yang paling mencabar dalam sukan yang melibatkan mountain bike.. Dan yang penting sekali adalah trofil kemenangn yang tiada tandinganya iaitu RIM BASIKAL BENGKOK YANG BOLEH BERPUTAR.... peghhh masyuk tu kalo gantung kat dingding rumah..

Wednesday, April 13, 2011

Lady GaGa jadi Lady Gadebuak....



FAILL...
Usah dicaci-makikan lagi makhluk anih sekor ni.. rata2 dah memang orang menanamkan sifat benci, menyampuah dan tension bila tengok beliau..

Kita sebagai hamba Allah hanya berdoa agar mengelakkan diri dan saudara-mara daripada terjebak dengan ideologi mereka..
.

Most Coolest CPU Case Ever...

When people mind can make unusual imagine, it can produce unusual work and the creativity of the inventor will show up...


Sunday, April 10, 2011

Pendedahan telur palsu di Cina.lama dah.



Berdasarkan video diatas.. kat Cina dah lama digemparkan dengan telur palsu nih.. Pemalsuan telur ini telah didedahkan dalam salah satu stesen TV di Jepun iaitu Fuji TV...

Apa yang dapat aku perhatikan, proses membuat telur ni sama dengan yang digempar-gempurkan yang berlaku di Malaysia baru2 ni. Dalam paper pon banyak tujuk proses2 menghasilkan teloq ni.. Yang kat dalam paper tu aku tak pasti samada ia diambil daripada proses yang dilakukan kat Cina atau yang dilakukan kat Malaysia.

Hal ini kerana, aku buleh kata yang benda ni dah pon tersebar meluas kat Asia ni.. jadi bukan di Malaysia da China sahaja yang ada teloq palsu ni.. Oleh itu, mereka yang nak keluar negara pon beringat-ingatlah agar anda tidak ditipu akan kepalsuan teloq ni..

Note : Bagi kaum Adam anda jangan bimbang kerana teloq anda masih lagi yang original..
.

Saturday, April 9, 2011

Mempromosikan Blog Dengan Lebih COOL

Kebiasaannya kita sering nak mempromisikan blog kita dengan cara blog walking dengan meninggalkan jejak yakni Link blog kalian. Tetapi bukan kita sorang je yang mengblog walking.. Bertimbun2, berjela2 link yang turut nk promote blognya.

Kali ni telah pun aku ketemuai cara yang lebih efektif dan inovatif dan kreatif.. Kebiasaan bila kita tinggal link blog.. hanya link aje yang ada disitu tanpa menunjukan keistimewaan blog itu tersendiri. Klo ade pon link yang pelik2 contoh : http://akusayangkamo.blogspot.com... itu cuma contoh je tiada kene-mengena yang hidup atau pun yang te lah meninggal.

Jadi, berbalik kpd topik yang asal.. kaedah mempromosi blog kali ni adalah menggunakan screenshot blog korang.. Untuk diringkaskan.. bagi Blog yang design dia chantek2 dan tak menyekitkan mata memandang insayallah orang yang melihat akan terbuka hatinya untuk mengklik Blog anda..

Super Bus yang Super...

Ini bukan khayalan ini kenyataan... mereka menaipnya dalam web mereka..
Sebagai pengenalan.. Orang2 yang bertanggungjawab dalam projek ini adalah :-Prof.dr. Wubbo Ockels, Dr. ing dan Antonia TerziJoris Melkert MSc

Mereka2 ini telah mula memikirkan untuk melaksanakan projek ini sejak tahun 2004 lagi...
Tujuan mereka menghasilkan projek ni, seperti biasalah yang kita tahu iaitu :- menjaga alam sekitar, mengurangkan penggunaan minyak, laju dan beberapa konsep yang sejajar dengan teknologi terkini. Beberapa info yang mengatakan Super Bus ini dapat mencecah kelajuan 250km/j (laju tuuuu..) dan penumpang seramai 23 orang dalam satu2 masa.. kerana penumpang tak leh duk ataas bumbung bus atau bonet bus..

Dan disini beberapa video dan gambor buleh anda lihat.:-



Renungan harian, bulanan, tahunan, ....2





Bila Non-Melayu Bersilat



Berdasarkan video ni banyak teknik yang dapat dilihat daripada video ni telah diubah kalo dibandingkan ilmu persilatan yang sebenar.. teknik yang ditujukkan lebih kepada hand combat yang bisanya diguna oleh golongan pertahanan seperti tentera dan polis..

Kesenian yang dilahirkan daripada silat asia tenggara akan terhapus jika kita tidak mempertahankannya.. Ini dapat dilihat apabila ilmu2 persilatan talah dirampas oleh golangan2 asing..

Oasis 'Wonderwall' guitar lesson..



One of the my favorite songs...

Most Coolest Penalty Kick..



Human power skilll....

Thursday, April 7, 2011

Bila Obama dan McCain Membuka langkah menari..



Satu seni yang geniuss..

Invention Zaman hitam puteh yang Brutal..

Manusia memang bijak dalam merekacipta dan mereka cerita...

Self-Operated Cradle: September 1917

Jika anda sibuk dengan urusah harian dan tiada masa untuk menidurkan anak anda, ini boleh membantu dengan memasukkan anak anda ke dalam Cradle ini dan jemurkan ditengah panas...

Sleeping Porch: May 1916

Direkacipta khas bagi golongan yang tinggal dirumah yang ruangnya sempit seperti di rumah flat 

 

Baby Holder: October 1917

 Direka untuk memberi keselasaan kepada penumpan kereta api yang bertaraf ibu. Tetapi rekaan ini telah diharamkan kerana ramai ibu2 tertinggal anaknya di dalam Baby Holder ni setelah sampai ke destinasi.

Wednesday, April 6, 2011

Doa Dalam bacaan duduk antara dua sujud..


Setiap solat yang kita kerjakan hendaklah disertakan dengan duduk antara dua sujud setiap rakaat yang dilakukan...
Dalam bacaan duduk antara dua sujud adalah :-


Dalam terkumat-kamit mulut kita membaca doa ini.. tahukah kita akan maksudnya?

Oleh itu, ini adalah maksudnya :-
"Tuhanku ampunkanlah aku, rahmatilah aku, cukupkanlah aku, angkatkanlah darjatku, berilah aku rezeki, berilah aku petunjuk, afiatkanlah aku dan maafkanlah aku"

Jadi, untuk melengkapkan doa yang dibaca diatas.. 
Hendaklah kita membacanya dengan sebutan yang betul, 
Jangan tergopo-gapah dalam melaksanakannya..
Setiap sebutan memberi makna yang tertentu..

kat Malaysia pun ada... aku ingat Thailand je.

Memang dalam negara kita ni dah banyak cerita tentang bapok2  yang timbul bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan..
Sejak aku hidup selama 20 tahun ni aku diajar hidup dalam suasana islamic dan menjadai warganegara bagi sebuah negara islam... Tetapi kini, aku telah banyak belajar mengenali negara sendiri.. dan ke-islamicnya semakin pudar pada pemerhatian aku berdasarkan suasana sekeliling...

Dalam posting kali ni jom kita layan dan renungkan Miss Malaysia Pahang..


Dengar tajuk.. alah sopannya.. memang menjaga tradisi KeMalayuannn...
Bila tengok.. Cissss.. penuh dengan KEBENGONGANNN...

Sabda Rasulullah SAW :
عن ابن عباس رضي الله عنهما قال : لعن النبي صلى الله عليه وسلم المخنثين من الرجال ، المترجلات من النساء
Maksudnya : Daripada Ibn Anas r.a berkata Rasulullah SAW melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan mereka yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita (HR al Bukhari) Maksud menyerupai dalam konteks hadith di atas termasuklah daripada aspek gaya rambut, perhiasan, penampilan, cara bercakap, cara berpakaian dan sebagainya.

Monday, April 4, 2011

Sunday, April 3, 2011

Nakanomori BAND - Fly High yang umppp..


Yeaghhhhhh.... awek nipon yang cun, rock dan ganas memang menjadi salah satu taste aku..
antara 4 orang ahli band ni vokalis dia yang pling menarik perhatian gue..namanya Ayano.


Hahaha... ini sekadar penghias posting je... tp die ni memang cun siot...

Mucuk2... cum.. umm..


Gemarkan maksiat?...
Jika ya anda adalah insan yang kerugian... kerana anda telah memilih makan daging yang busuk sedangkan daging yang segar terhidang didepan mata....

Jada bagai mana pula pendapat mereka.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Rata-rata mereka menjawab "MASYAALLAH"

Revolusi Tunisia, Mesir dan Libya yang dikhinzirkan..



Hmmm...hmmmm...

Saturday, April 2, 2011

Konspirasi disebalik Dato' Anwar



Hehehehehe...... just for fun..

Aku Masih Dara part 2

Warghahahaahahahahahaha... huhuhuhuhuhuhu...
X leh nak komen... hahahahahaha.. knape aku asik ketawa je nih..hahahahahaha
.
.
.
.
.
.
.
.

Nantikan kemunculan-nya di pawagam Pak Mail..

Friday, April 1, 2011

Robot Dubstep yang COOOL

Bunuh diri(mati betul bukan cobaan) kali ni di Kedah..



Mati mungkin bunuh diri... kali di Kedah pula.. kejadian bunuh diri banyak berlaku dimana-mana sekarang... baru2 ini kita digemparkan dengan kejadian cobaan terjun kat KB Mall kat Kota Bharu..
Ade banyak orang komen pasal kejadian tu.. tp bukan kat blog aku la.. kat blog orang lain..

Yang aku hairannya ade sesetengah komen tu.. klo pasal orang Kelantan je mesti ada komen2 yang berunsur anti-Kelantan dan sedikit berkaitan dengan politik..

Bawak2 menginsaf la orang yang suka mengomen tu.. akhirat nak dekat dah ni.. aku ni pon bukan orang yang baik pon nak mnasihat orang lain tapi agak2 la kalo nk komen pon.. ko guano gu kito kato?

Akhir sekalimarilah kita sedekahkan Al-fatihah kepada arwah yang meninggal.. klo nak tahu serba sedikit pasal arwah tegok la kat sini

Note : dapatkan tiket F1 percuma di sini

Hanya tinggal Al-quran..

Sebuah van yang hangus terbakar telah diperiksa didalamnya dan didapati kesemua bahagian didalamnya hagus hancor dimakan dek api Allah.. Tetapi Allah maha berkuasa.. kitab kalam-Nya tidak sedikit pon disentuh oleh api-Nya...

Gambar di bawah ini merupakan bukti kekuasaan Maha Besar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mga