Pages

nuff

Thursday, October 27, 2011

Skill Basuh Kemaluan Selepas Kencing Yang Betul


Kencing! sesuatu perbuatan dimana seseorang perlu melepaskan air daripada kemalauannya (saje nak bagi definasi sket) tetapi paernahkah anda membasuh 'kepala paip' atau dot* dot* anda dengan sempurna???

Oleh itu, saya disini tanpa rasa segan silu untuk menaip kenyataan ini sebagai seorang islam kita telah diajar untuk membasuh alat pancutan* dengan sempurna agar diri anda suci dan bersih bersesuaian dengan agama yang anda ikuti Islam Itu Suci...

Walaupun anda dalam keadaan tergopoh gapah sebagaimana pun anda perlu membasuhnya sepertimana ada :

Seorang lelaki :
Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem 2 atau 3 kali supaya air kencing betul-betul sudah habis keluar (time kencing je berdehem jangan time berak pulak.. nanti terpotong-potong  dia keluar..).
Lepas itu, urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran (urut secara lemah lembut).
Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya (guna air mutlak, jangan suna air sirap bandung).

Seorang Wanita :
Apabila membasuh kemaluan, pastikan dicuci bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.
* yang ni x pandai nak ulasan kerana ia bukan skill aku,

Kenapa penting untuk kita bersihkan kemaluan kita dengan betul?
*Alah, budak darjah 2 pon dah pandai basuh kencing... ni sibuk2 nak ajar orang tua pulak....!
Jika Itu Kenyataan Anda.... Anda Silapppppp... silappp.. silapppp.(echo)

Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain, tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Saidina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat seorang lelaki tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan lelaki itu. Lalu disuruh orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala kemaluan mayat lelaki itu.

Saidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk membunuhnya. Tetapi ular itu tiba-tiba berkata-kata. Katanya ”Apakah salahku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan”. Setelah diselidiki amalan lelaki itu semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya setelah selesai membuang air kecil.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mga